Handla mat på nätet

Allt om livsmedel online.

Lista över städer

Det är vanligtvis enbart större orter du kan beställa mat via nätet till. Nedan följer en lista på några av de orter du kan beställa från.

Billigaste maten

Läs vår undersökning om vilken matbutik på nätet har den billigaste för hemleverans.

billig mat

Varför handla mat online?

Den här texten om att handla mat online är skriven av Magnus Karlsson där han berättar om varför han handlar mat på nätet.

Det finns otaliga fördelar med att handla och beställa mat på internet. I denna artikel kommer jag att ta upp några av dessa fördelar och ge dig mina anledningar till varför jag just handlar mat på nätet.

För det första: Jag har en familj som består av fru och två barn. Både min fru och jag arbetar 100% och ska sedan hämta våra 2 barn på olika dagis. När allt flyter på som det ska så är vi hemma från dagis med båda barnen vid ca kl 18:00. Om det inte flyter på som det ska så är vi hemma runt 18:30 – 19:00. Efter detta ska man ställa sig och laga en nyttig, hälsosam och dessutom god måltid mat för fyra personer. Vid denna tid är man inte speciellt sugen på att sätta sig i bilen och köra till mataffären för att handla mat utan det ska helst finnas hemma.

För att göra livet enklare för oss så bestämde vi oss för att prova på matshopping på nätet. Detta alternativ till vanliga matbutiker är helt suveränt och väldigt tidssparande. Maten står levererad i kassar utanför dörren när man kommer hem och det finns till och med recept med om man inte är sugen på att hitta på något själv. Det första vi provade var de vanliga matkassarna men eftersom våra barn har lite allergier så funkade inte det precis som vi ville då några av dem inte har möjligheterna att välja bort det man inte vill ha. Detta löste sig dock genom byte av leverantör där man fick välja själv helt och hållet vad man ville ha för varor, men framförallt vad man inte ville ha för varor.

Människorna idag är både mer allergiska och kvalitetsmedvetna än man var för bara 10 år sedan och därför tycker jag att dessa möjligheter med att handla mat på nätet är helt fantastiska. Jag plockar på mig de varor jag vill ha och får dem till och med hemkörda med bud. Det blir möjligtvis lite dyrare för mig som konsument men det är ju upp till mig själv och jag tycker definitivt att det är värt det. Jag sparar tid och frustration och kan istället lägga mer tid på min familj.

Det finns olika varianter på matkassar man kan beställa. Vissa kommer efter dina önskemål och vissa kommer med olika saker hela tiden. Detta är ett bra alternativ om man inte är allergisk och äter allt, annars är det rekommenderat att plocka maten själv.

/Magnus


© MatPåNätet.se 2012